streda 20. marca 2013

Pop cakes

Tento recept je veľmi veselý, deti ho milujú a môžte ho použiť na 100 a 1 spôsobov. 4 quarts je francúzsky jednoduchý koláč, ktorý pozostáva zo 4 ingrediencii s rovnakými proporciami. Preto sa volá 4 quarts - 4 časti.
 Ingrediencie na 25 pop cakes:

4-QUARTS potrebujeme:
  • 2 vajíčka
  • 100g hladkej múky
  • 100g kryštálového cukru
  • 100g masla
  • 1/2 sáčku kypriaceho prášku
Na Nutella Pop Cakes:
  •  1/2 koláča 4-quarts
  • 130g Nutelly
Na Pop Cakes s mascarpone:
  • 1/2 koláča 4-quarts
  • 2 PL mascaropne 

V prvom rade si upečieme koláč 4 quarts a to nasledovne: Rúru predohrejeme na 200°C. Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom. Vaječný žltok oddelíme od bielka, pridáme do masla a zamiešame. Bielok si odložíme. To isté urobíme s druhým vajíčkom a zamiešame. Pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom a zamiešame. Bielka si vyšľaháme na sneh a jemne zamiešame do cesta. Cesto nalejeme do formy, ktorú máme poruke a dáme do predohriatej rúry aspoň na 20 minút. Pichnutím nožíka skontrolujeme či je upečený - ako vždy, keď nožík výjde suchý, 4 quarts je upečený. po upečení necháme kompletne vychladnúť.

A teraz sa pustíme do Pop Cakes: Koláč, ktorý sme si upekli a ktorý nám stihol vychladnúť a nezjedol sa, si rozmixujeme v mixeri a rozdelíme na 2 polovice.

Na Nutellove Pop cakes: Rozmixovaný koláč zmiešame s Nutellou a keď dostaneme pevnú hmotu, budeme tvarovať guľky, ktoré vložíme na 30 minút do mrazničky. Na Pop cakes s mascarpone: Druhú polovicu rozmixovaného koláča zmiešame prstami s mascarpone a budeme tvarovať guľky, ktoré vložíme aspoň na 30 minút do mrazničky.

Ja som použila 2 polevy a to z jedného konkrétneho dôvodu - Nutellove Pop cakes sú pomerne sladké a aby sa to trochu zjemnilo a dodalo tú správnu vyváženosť, na tieto pop cakes som spravila polevu z horkej čokolády. Na pop cakes z mascarpone som použila polevu z mliečnej čokolády. Špajdle, alebo ako sa im hovorí. som rozrezala na menšie kúsky, asi na 10cm. Koniec, ktorý pôjde do guličky som si namočila do čokolády a nechala stuhnúť. Opäť to má svôj dôvod - guličky sa nebudú šmýkať. Takto pripravenú paličku som vpichla do guličky a tú som obalila v čokoláde - ozdobila som podľa toho, čo som mala doma. Ako stojan používam čokoľvek (samozrejme nie pečený kus mäsa :), tentokrat to schytalo jablko :) Nechajte uschnúť a šup do ochutnávky :)

Print Friendly and PDF

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára