Ingrediencie pre 4 osoby:
- 4 ks stehná z perličky
- 1 cibuľa nakrájaná najemno
- 80g šampiňónov
- 4 plátky údenej slaniny
- 20g lieskových orieškov
- 20g sušených hrozienok
- 1 vaječný bielok
- 2 PL koňaku
- 30ml smotany na varenie
- 1/2 KL zmesi 4 korení
- soľ, mleté čierne korenie
- 100ml červeného vína
- 300g hrášlu
- 1 strúčik cesnaku
- zemiaky ako príloha
PLNKA: Hríby si očistíme, nakrájame a chvíľu podusíme na 1/2 cibuľke, aby sme ich zbavili vody. Keď sú podusené, necháme ich vychladnúť. Huby a cibuľku zmiiešame s bielkom, pridáme trošku smotany na varenie, najemno nakrájané lieskovce, sušené hrozienka, soľ, korenie, zmes 4 korení a 2 PL koňaku. Všetko poriadne premiešame.
STEHNÁ: Pripravenou plnkou naplníme stehná, prikryjeme údenou slaninkou a potravinovým špagátikom stehno pevne zviažeme. V hrnci na horúcom oleji opečieme stehná z každej strany, pridáme druhú 1/2 cibuľku. Podlejeme trochou červeného vínka a keď sa celé vyparí, podlejeme zeleninovým bujónom. Prikryjeme a dusíme na miernom ohni cca 30-40 minút.
HRÁŠKOVÁ KAŠA: Ja som použila hrášok z konzervy, kedže ešte nie je čerstvý :( Hrášok ochutíme troškou cesnaku a osolíme. Dusíme do mäkka a pomixujeme. Servírujeme a ako prílohu môžme dať zemiaky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára