Ingrediencie pre 4 osoby:
- 1 cesto pâte brisée (môžete nahradiť lístkovým cestom)
- 3-4 zemiaky
- plátky slaniny
- syr reblochon
- 1 cibuľa
- soľ
Keď sú zemiaky takmer uvarené, odstavíme, prípadne scedíme.
Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Opečieme na troche olivového oleja dosklovita.
Na papier na pečenie budeme vrstviť jednotlivé ingrediencie nasledovne:
Do kovového kruhu na úplny spodok naukladáme zopár zemiakov.
Zemiaky prikryjeme opraženou cibuľkou.
Tú prikryjeme kúskami slaninky.
Slaninku prikryjeme plátkami syra.
Postup môžeme zopakovať, až ku hornému okraju kovového kruhu. Dnom pohára tieto vrstvy trochu stlačime a kovový kruh opatrne odstránime.
Takto pripravenú kôpku prikryjeme cestom brisé alebo lístkovým cestom, potrieme vajíčkom a vložíme do rúry predhriatej na 190-200°C. Pečieme dozlatista a podávame s čerstvou zeleninou.
Dobrú chuť!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára