sobota 31. augusta 2013

Amaretti

Amaretti sú talianské makrónky, niekto ich rád mäkkučké, niekto tvrdšie. Je to jednoduché cesto z vaječných bielkov. ktorých mám vždy kopec, mandľovej múčky a práškového cukru. Ku kávičke ako stvorené :)

Ingrediencie:
  • 3 vaječné bielka
  • 200 g mandľovej múčky
  • 300 g práškového cukru
  • 2 cl likéru Amaretti


Rúru si predhrejeme na 180 stupňov Celzia.

Mandľovú múčku zmiešame s práškovým cukrom. Vaječné bielka poriadne zamiešame a nakoniec prilejeme trošku likéru Amaretta. Ak však nemáte, alebo nemáte radi alkohol, túto ingredienciu môžete vynechať.

Keď je cesto poriadne premiešané, vytvarujeme z neho valček a nakrájame na kolieska.
Takto pripravené Amaretti posypeme práškovým cukrom (s mierou, nie moc :) Tieto položíme na plech a vložíme do predohriatej rúry na takých 15-20 minút.

No a kávičku podľa chuti každý sám :)

Print Friendly and PDF

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára