streda 21. augusta 2013

Pečené kura na sušených marhuliach (kreolská kuchyňa)

Na včerajšiu večeru nás bolo viac a viem, že dobrým pečeným kuriatkom sa nič nepokazí. Kombinácia kuriatka a sušených marhuľ je možno neobvyklá, ale vynikajúca. Prednedávnom som objavila korenie kolombo. Prvý krát chutilo a tak som si bola istá, že takto pečené kura bude chutiť. Veď vyskúšajte a uvidíte :)
pre 4-5 osôb potrebujeme:
  • 1 zdravé bio kura :)
  • 60g sušených marhúľ
  • 2 PL olivového oleja
  • 3 PL medu
  • 1 KL mletého štipľavého korenia
  • 1 KL korenia kolombo
  • 2 vetvičky rozmarínu
  • 3 PL smotany na varenie
  • soľ a mleté čierne korenie
Tento recept je rýchly a jednoduchý.
Rúru si predhrejeme na 180°C.

Sušené marhuľe nakrájame na menšie kúsky a vložíme ich do zapekacej misy.

Kura potrieme olivovým olejom, posypeme troškou mletého štipľavého korenia, kolombom a posolíme.
1 vetvičku rozmarínu vložíme do kuriatka a druhú necháme z exteriéru.
Kura vložíme do zapekacej misy a podlejeme troškou vody. 
Nakoniec zmiešame med so smotanou na varenie a polejeme ním kuriatko, zvyškom kura podlejeme.
Vložíme do rúry, každých 15minút omáčkou kuriatko podlievame a pečieme cca 1hod.

My sme takto upečené kura konzumovali s kuskusom.

Dobrú chuť!

Print Friendly and PDF

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára