Kedysi na francúzskych kolotočoch a pred cirkusmi predávali Pomme d´amour, po našom Jalbko (z) lásky. Používali na to tie veľké, červené a šťavnaté jablká, presne také, do akého sa zahrýzla Snehulienka od bratov Grimmovcov. Tieto jablká namáčali v karameli, ktorý obalil celé jablko chrumkavou a sladkou vrstvou. Jablko vymeníme za malé cherry paradajky, niečo malé na posypanie a rýchly aperitív je za pár minút na stole.
Na 30ks Cherry lízatiek
- 30ks cherry paradajok
- 30 špáratok
- 100g kryštáľového cukru
- 2 KL vody
- sezam, mak
Cukor vysypeme do menšieho hrnca/ hrnčeka, pridáme vodu a uvaríme sirup. Necháme nech sa sirup trochu prevarí, nech sa cukor kompletne rozpustí a ak sa aj zafarbí trošku do zlatista, nevadí.
Teraz to pôjde rýchlo....Hrniec si nakloníme bokom tak, aby sa celý karamel zlial do boku hrnčeka. Cherry paradajku chutíme za šparátko, paradajku namočíme do karamelu a následne do sezamu alebo maku. Ja som použíla sezam na prírodno a trošku upečený, zlatistý sezam. Obalené jednohubky položime na papier na pečenie a necháme uschnúť.
A už stačí iba vyložíť na tanier a položíť pred hostí.
Hroznové lode
Ja milujem kombináciu hrozna a dobrého syra. K tomuto vždy používam syr Comté. ktorý by sa už mal dať nájsť pomerne ľahko. Hrozno určite pred kúpou ochutnajte, musí byť skladké a šťavnaté.
Na tejto jednohubke nemusím nič vysvetlovať - nič sa nevarí, iba sa krája a spája :)
Na jeden kúsok syra, polovička hrozna (z ktorého som vybrala jadierko)
Dobrú chuť! :)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára