pondelok 24. októbra 2011

ČOKOLÁDOVÝ FONDANT S SCHOKOBONS


Jednoduchý dezert, krátka doba pečenia a ešte kratšia doba prežitia na stole pri
stravníkoch :) Exteriér je krásne chrumkavý a srdce fondant-u je ešte tekutý. K tomu chuť bielej čokolády z Schokobons-u a kyslosť lesného ovocia. Vyskúšajte! :)


Na 9 až 10 porcíi
  • 40g masla
  • 200g čokolády na varenie
  • 4 vajíčka
  • 40g kryštáľového cukru
  • 30g hladkej múky
  • 30g Maïzeny
  • ½ sáčku prášku do pečiva
  • 20 cukríkov Schokobons (2 na porciu)
  • hrsť lesného (mrazeného) ovocia
Rúru zapneme a necháme predohriať na 180°C.

Všetky 4 vajíčka vymiešame s cukrom do ''biela'' (tzv. Blanšírovanie). Do toho primiešame múky, maizenu (s maizenou je zákusok ľahši, ak nie je maizena môžeme ju nahradiť aj 30g hl.múky). Nakoniec pridáme prášok do pečiva. Dostatočne premiešame.
Povedľa toho si necháme roztopiť čokoládu s maslom. Ja som roztopila vo vodnom kúpeli s vriacou vodou – väčší hrniec ako na cestovinzm dám vrieť vodu, šup do vriacej vody misku (najlepšie takú čo sa v horúcej vode neroztopi, takže plast neodporúčam :), do misky čokoládu s maslom a to celé sa topí pekne pomaly a nezhorkne. No alebo si to proste roztopím v mikrovlnke :)
Čokoládu s maslom primiešame do zmesi vajíčok.
Formy na muffiny si vymastíme. Niekto aj múči, ja však múku vynechávam :) Naplníme formy na muffiny do polovice našou čokoládovou zmesou. Do stredu vložíme po 2 čokoládové cukríky a trošku lesného ovocia. Doplníme čokoládovú zmes – nie do plna, fondant sa teplom trochu nafúkne.
Pečieme v rúre približne 8-9 minút. Necháme vychladnúť niekoľko minút – aj keď mne už v tomto momente tiekli slinky. A môžeme sa pustiť do degustácie!

Dobrú chuť


Print Friendly and PDF

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára