štvrtok 25. apríla 2013

Opité bravčové pliecko

Pri tomto mäsku som sa nechala inšpirovať skvelým mladým francúzskym šéfkuchárom, ktorý rád pracuje s rustikálnymi produktami. Žiadne špeciálne ingrediencie nepotrebujete, stačí vám tmavé pivko, cesnak, med a sušené slivky.
pre 4 osoby potrebujeme:
  • bravčové pliecko 
  • 300ml tmavého piva
  • 1 PL medu
  • 1 KL tymiánu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 4 sušené slivky bez kôstok
  • soľ a čierne korenie
Ako prvé si pripravíme pivový sirup.
Do menšieho hrnca vhodíme cesnak, slivky bez kôstok, tymián, med a zalejeme tmavým pivom. Necháme spolu variť, až kým sa všetky chute nespoja, asi takých 15 minút.

Predhrejeme si rúru na 180-200 stupňov.
Bravčové pliecko osolíme, okoreníme a opečieme z každej strany, aby sa mäso zatiahlo. Najlepšie je mäso opiecť v panvici, ktorú môžme vložiť do rúry (z mäska totiž bude výpek, ktorého by bola škoda).
Opečené mäsko prelejeme pivovým sirupom a vložíme do rúry cca na 20 minút. Čas od času mäsko podlievame pivovým sirupom.

Ako zistiť, že mäso je vnútri upečené? Ak máte kuchynskú sondu/teplomer, vnútorná teplota mäsa by mala byť 71 stupňov, ak chcete, aby bolo mäsko ružové.

Podávame so zemiakmi.

Dobrú chuť!

Print Friendly and PDF

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára