piatok 25. januára 2013

Bravčová panenka s pivno-horčičovou omáčkou

Na vianočné sviatky sa mi podarilo dostať domov a pri kávičkových rozhovoroch s kamáratkami naľavo-napravo vysvitlo, že by sa hodili aj recepty, ktoré sú menej pracnejšie. Je pravda, že doma rada vytváram a keď mám "horúčku", tak mi tieto komlikované recepty padnú. Tento si však ponechám v kuchárke a určite ho zopakujem. Jednoduchý a chutný, taký ako treba keď je človek unavený a hladný.

Ingrediencie pre 4 osoby:

  • bravčové panenky
  • 20cl čierneho piva
  • 1 cibuľa
  • 10cl plnotučnej smotany
  • dijonská horčica
  • olej
  • soľ a čierne korenie
Bravčovú panenku nakrájame na medialóny a cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno.

Do panvice šupneme 3 šplechy slnečnicového oleja a bravčové medailóny opečieme na silnejšom plameni asi 2minút. Keď sú pekne dozlatova opečené, odstavíme z ohňa, pridáme cibuľu a ochutíme soľou a korením. Vrátime na oheň a na slabom plameni opekáme asi 2minúty.
Prilejeme čierne pivo a necháme zredukovať na polovicu. Prilejeme smotanu a privedieme k bodu varu.
Odstavíme z ohňa, pridáme horčicu podľa chuti a všetko dobre premiešame, aby sme dostali peknú krémovú omáčku. 

Podávame s alsaskými cestovinami alebo tagliatelle. Chlapi, ktorí večerali zjedli cestoviny v mihu oka a na fotku mi zostali iba špagety, ale aj s nimi je to fajn :)

Rýchlo, efektívne a chutne. Dobrú chuť!

Print Friendly and PDF

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára