Kedže ste ma viacerí poprosili o nejaký jednoduchší recept, tak vám ponúkam takúto rýchlovku.
Je to naozaj jednoduché, najprv si pripravíme bylinkovú krustičku. Sandwichový chlebík si rozmixujeme spolu s jedným strúčikom cesnaku v kuchynskom blenderi. Koľko krajcov sandwichového chlebika nechám na vás, to závisí od veľkosti panenky a počtu stravníkov :) Ja som robila polovicu panenky a použila som 2 krajce.
V tomto momente zapneme rúru na 200stupňov a necháme ju predohriať.
Do blendera prihodíme petržlen, kôpor, bazalku, tymián a rozmarín, najlepšie čerstvé, aspoň prvé 3 :) Všetko podľa chuti, no musíte mať viac byliniek ako chlebíka. Prilejeme 2 PL olivového alebo iného oleja (nie orechový ani žiadny jemu podobný, tieto oleje nemajú radi tepelnú úpravu) a poriadne premiešame.
Bravčovú panenku si osolíme a okoreníme. Do panvice šplechneme trocha oleja a panenku z každej strany opečieme asi 2 minúty, nech sa mäsko zatiahne. Takto opečené mäso vyberieme, natrieme dijonskou horčičou a poriadne poobaľujeme v bylinkovej kruste.
Obalené mäso vložime do nejakého pekáčika a vložte do rúry. Ja som ani nezakrivala a hlavne nepodlievala.
Po 20 minútach mäsko vyberieme, nakrájame a podávame.
Vidíte, aké jednoduché :)

Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára