Na polievku pre 4 osoby použijeme 2 zväzky reďkvičkovej vňate. Vňat odkrojíme a viackrát ju okúpeme v miske so studenou vodou, aby sme sa ju zbavili hliny či piesku. Žlté listy vyhodíme.
1 cibuľu očistíme a nakrájamé na pásiky. 2 zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Kurací vývar urobíme buď domáci z kostí alebo použijeme bujón z kocky, výber nechám na vás. Neupresním vám koľko bujónu, je to tiež na vás. Zaleží na tom, koľko vňate máte a akú intenzívnu polievku chcete mať.
Do hrnca na polievku šplechneme trocha oleja a pridáme cibuľu. Po 4 minútkach pridáme vňať a dusíme daľšie 3-4 minútky. Pridáme zemiaky, krátko podusíme a zalejeme kuracím vývarom alebo bujónom. Prikryjeme a necháme variť asi 15 minút.
Po 15 minútach polievku odstavíme a zmixujeme v blenderi. Dochutíme soľou a čiernym korením.
Podávame s lyžicou kyslej smotany a plátkami redkvičky.
Dobrú chuť!

Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára