štvrtok 18. apríla 2013

Polievka z redkvičkových vnatí

Ja tvrdím, že v kuchyni sa nič nestratí. Všetko sa dá použiť, dokonca aj taká vňať z redkvičky alebo mrkvy. Samozrejme, musíte nájst pestovateľa, ktorý nepoužíva žiadne chemické postreky. Ja viem od koho kupujem a vidím to najmä na skvelej chuti zeleniny. Je to cenovo veľmi prístupné, originálne a chutné.

Na polievku pre 4 osoby použijeme 2 zväzky reďkvičkovej vňate. Vňat odkrojíme a viackrát ju okúpeme v miske so studenou vodou, aby sme sa ju zbavili hliny či piesku. Žlté listy vyhodíme.

1 cibuľu očistíme a nakrájamé na pásiky. 2 zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Kurací vývar urobíme buď domáci z kostí alebo použijeme bujón z kocky, výber nechám na vás. Neupresním vám koľko bujónu, je to tiež na vás. Zaleží na tom, koľko vňate máte a akú intenzívnu polievku chcete mať.

Do hrnca na polievku šplechneme trocha oleja a pridáme cibuľu. Po 4 minútkach pridáme vňať a dusíme daľšie 3-4 minútky. Pridáme zemiaky, krátko podusíme a zalejeme kuracím vývarom alebo bujónom. Prikryjeme a necháme variť asi 15 minút.

Po 15 minútach polievku odstavíme a zmixujeme v blenderi. Dochutíme soľou a čiernym korením.

Podávame s lyžicou kyslej smotany a plátkami redkvičky.

Dobrú chuť!

Print Friendly and PDF

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára