pondelok 23. septembra 2013

Kuracie nugetky s omáčkou

Snáď už každý počul o kuracích nuggets, ktoré poznáme zo známych fast-foodov. Je to také jednoduché a o toľko chutnejšie, že si tento recept budem musieť doma zopakovať.
Tu ani nie je čo dodávať, jedine doma vyskúšať a posúdiť :)
 Ingrediencie pre 4 osoby:
  •  4 kuracie prsia
  • grécky jogurt (môžete použiť aj normálny biely jogurt)
  • korenie ras-el-hanout (môžete nahradiť iným korením)
  • soľ, mleté čierne korenie
Na obalovanie:
  • hladká múka
  • vajíčko s troškou mlieka
  • strúhanka 
  • tymián
Na omáčku
  • 2 KL dijonskej horčice
  • 4 KL medu
  • 4 PL krémový syr (nie z črievka, prosím vás :)
Kuracie prsia nakrájame na väčšie kúsky.
Do vhodnej misky vylejeme jogurt, osolíme, okoreníme a vložíme kuracie mäso. Necháme marinovať zopaŕ hodiniek. Ak nemáte dosť času, nechajte marinovať aspoň 1 a 1/2 hod.

Kuracie kúsky jeden po druhom vyberieme z jogurtovej marinády, obalíme v múke, preložíme do rozšľahaného posoleného vajíčka a napokon do strúhanky, ktorú sme zmiešali s trochou sušeného tymiánu. 

Obalené nugetky vyložíme na papier na pečenie, pokvapkáme pár kvapkami rastlinného oleja a vložíme do rúry predhriatej na 180°C a pečieme 30minút. V polovici času otočime všetky nugetky.

Omáčka
Nič ľahšie, ale lepšie už nemôže byť. Syr zmiešame spolu s dijonskou horčicou a medom a necháme v chladničke až do momentu servírovania.

My sme tieto nugetky podávali so šalátom a so zemiačikmi, ktoré boli podávané v menšej miske (očistené zemiaky, nakrájané na malé kocky s hranou asi 1cm a opečené na panvici). Omáčka sa hodí nielen ku nugetkám, ale aj ku zemiakom a šalátu.

Dobrú chuť!

Print Friendly and PDF

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára