štvrtok 25. apríla 2013

Kuracie mäso na slame

Už v dávnych časoch ľudia varili na slame, mali na to určite iné pomôcky ako máme dnes, no keď to išlo vtedy, ide to aj dnes. V tých časoch si však nemuseli lámať hlavu s tým, či je slama bez chemických postrekov a podobných chemikálii. Dnes, ak chcete tento recept vyskúšať doma, použite radšej bio slamu.
pre 4 osoby potrebujete:
  • 4 kuracie prsia
  • 2 mrkvy
  • 1 cibuľa
  • zeler
  • petržlen/ bazalka/ tymián 
  • soľ a čierne korenie
  • bio slama
  • lekárska gáza
 Cibuľu očistíme a nakrájame na hrubo. Mrkvu očistíme a nakrájame tiež na väčšie kúsky. So zelerom urobíme to isté. Toto všetko nám poslúži na slabší bujón, ktorým zalejeme mäso.
Cibuľu zrýchla opečieme na oleji, pridáme kúsky mrkvy a zelery (a celkovo zeleninu, ktorú máte doma a ktorú používate na polievky alebo bujóny) No a ak nemáte, použite bujón v kocke.

Jenskú misu alebo misu na zapekanie vystelieme slamou. Slamu zakryjeme lekárskou gázou a to z toho dôvodu, aby sa slama nenalepila na mäso.

Mäso osolíme a okoreníme a položíme na lekársku gázu na slame. Mäso opäť prikryjeme vrstvou lekárskej gázy a zakryjeme vrstvou slamy. Celú túto prípravu zalejeme horúcim bujónom a prikryjeme.

Vložíme do predhriatej rúry na 180°C približne na 30 minút. Po 30 minútach mäsko vyberieme a podávame.

Bon apétit!

Print Friendly and PDF

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára