pondelok 22. apríla 2013

Kuracie stehná na mascarpone a horčici

Niekedy mi stačia takéto jednoduché recepty, tento už mám pridaný v rodinnej kuchárke. Keď som ho robila prvý krát, nefotila som. Doma to však tak chutilo, že mi nedalo neodfotiť a nepridať tento recept ako inšpiráciu pre vás.
pre 4 osoby budete potrebovať:
  • rozkúskované kura/ stehná/ zajac
  • 2 PL dijonskej horčice
  • 2 PL čerstvej bazalky
  • 250g mascarpone
  • pohár bieleho vína
  • bujón
  • soľ a čierne korenie

Cibuľu si nakrájamé nadrobno a opražíme dozlatista na 3 PL oleja. Keď je cibuľa zlatistá, pridáme kúsky kuraťa, stehná alebo môžeme použiť aj zajaca. Mäso opečieme z každej strany dozlatista.
Keď je mäso opečené, podlejeme pohárom bieleho vína a necháme ho kompletne vyprchať. Podlejeme bujónom (v prípade, ak nie je bujón, podlejeme vodou), prikryjeme a necháme dusiť asi 30-40minút na strednom plameni. Čas od času kontrolujeme a ak je potrebné, podlejeme bujónom (alebo vodou).

Keď je mäso zmäknuté, vyberieme ho z hrnca a vložíme do pekáčika. Do hrnca, kde nám zostal vývar s cibuľkou, pridáme horčicu a mascarpone. Poriadne premiešame a pridáme čerstvú bazalku. Ak je potrebné, dochutíme soľou a čiernym korením a ak je omáčka moc hustá, podlejeme šľahačkou/smotanou na varenie. Touto omáčkou zalejeme mäso a vložíme do rúry nastavenej na funkciu gril asi na 5 minút.

Podávame s tagliatelle.

Dúfam, že bude chutiť!

Print Friendly and PDF

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára