Amaretti sú talianské makrónky, niekto ich rád mäkkučké, niekto tvrdšie.
Je to jednoduché cesto z vaječných bielkov. ktorých mám vždy kopec,
mandľovej múčky a práškového cukru. Ku kávičke ako stvorené :)
Ingrediencie:
- 3 vaječné bielka
- 200 g mandľovej múčky
- 300 g práškového cukru
- 2 cl likéru Amaretti
Rúru si predhrejeme na 180 stupňov Celzia.

Mandľovú
múčku zmiešame s práškovým cukrom.
Vaječné bielka poriadne zamiešame a nakoniec prilejeme trošku likéru
Amaretta. Ak však nemáte, alebo nemáte radi alkohol, túto ingredienciu
môžete vynechať.

Keď je cesto poriadne premiešané, vytvarujeme z neho valček a nakrájame na kolieska.
Takto pripravené Amaretti posypeme práškovým cukrom (s mierou, nie moc :)
Tieto položíme na plech a vložíme do predohriatej rúry na takých 15-20 minút.
No a kávičku podľa chuti každý sám :)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára