streda 5. februára 2014

Marinované bravčové mäso na ananáse

Mäso treba zopár hodín marinovať, no najlepšie je mäso pripraviť deň vopred. Mamina tento recept robí s kapustou, tak ak nemáte radi ananás, použite čerstvú kapustu nakrájanú na štvorčeky
Ingrediencie pre 4 osoby:
  • 500g bravčového mäsa
  • 5 PL sójovej omáčky
  • 3 PL oleja
  • 1 PL trstinového cukru/ normálneho cukru alebo medu
  • 1 PL kečupu
  • činske korenie alebo štipľavá paprika
  • ananás
  • ryža

Zo sójovej omáčky, oleja (nie olivového, ten má príliš výraznu chuť), cukru, kečupu a korenín pripravíme marinádu.

Bravčové mäso nakrájame na menšie kúsky a necháme zopár hodín marinovať.

Mäso vhodíme do rozohriatej panvice a opečieme. Pridáme na kúsky nakrájaný ananás, premiešame a necháme spolu chvíľu opiecť. Zalejeme troškou bujónu a necháme podusiť. Keď sa bujón trochu vyparí, opäť podlejeme, premiešame a necháme dusiť. Opakujeme, až kým nie je mäso udusené domäkka. Podávame s bielou ryžou. Dobrú chuť!

Print Friendly and PDF

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára