utorok 26. februára 2013

Galettes de sarrasin

Galettes de sarrasin alebo inak povedané bretónske palacinky. Najlepšie sú samozrejme v bretónsku, ale nájdete ich po celom Francúzsku. Plnku si zložte podľa vlastných chutí, ja vám predstavujem tú najrýchlešiu a s vecami, ktoré máme vždy doma.

Ingrediencie na palacinky
  • 330gr pohánkovej múky
  • 75cl vody
  • 10gr hrubej soli
  • 1 vajíčko
Ingerdiencie na plnku
  • šunka
  • ementál
  • 4 vajíčka
  • cibuľka alebo šalotka
Pohánkovú múku dáme so soľou do väčšej misy a v strede urobíme kráterik. Do kráterika nalievame za stáleho miešania vodu, až kým dostaneme tekuté, ale tažké cesto. Pridajte vajíčko a všetko dobre premiešajte. Prikryte a nechajte cesto odpočinúť v chladničke minálne 2h.

Keď si cesto dobre oddýchlo, pomastite si panvicu, ktorú používate na palacinky trochou masla a keď je dostatočné rozohriata, nalejte za naberačku cesta. Rýchlo panvicu nahneme, tak ako pri normálnych palacinkách, aby sa rozolialo pravidelne a opečieme každú stranu na miernom plameni asi 2 minúty. Spracujeme celé cesto a necháme bokom. Budete mať viac ako 4 palacinky, ale čo sa nezje na večeru, zje sa na obed :)

Predtým ako však usadneme k večernému stolu, treba si palacinky niečím naplniť. My plníme klasicky šunkou nakrájanou nadrobno, strúhaným ementálom, cibuľkou alebo šalotkou a na vrch vajíčko. Posolíme, posypeme čerstvym mletym korením, servírujeme so zeleninkou podľa obsahu chladničky a degustujeme.

Print Friendly and PDF

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára