streda 20. februára 2013

Pečené bravčové à la Orloff

Tento recept patrí k tým ľahkým receptom na prípravu a kým sa pečie v rúre, máme 40minút času na seba. Ja som podávala mäsko s čerstvým mrkvovým šalátom, nech je večera aj zdravá a vyvážená.
Ingrediencie pre 4 osoby:
  • 500gr bravčového mäsa
  • ementál
  • šunka alebo slanina
  • olivový olej
  • soľ a čierne korenie
Kus bravčového mäsa narežeme po šírke dostatočne hlboko, aby sa do každého zárezu zmestil plátok syra a šunky a nie však moc hlboko, aby sa mäso neprerezalo celé a držalo ako taký vejár :)

Takže do každého zárezu vložíme syr a šunku, mäso zviažeme potravinárskym špagátikom, posolíme a ochutíme čiernym korením.

Takto upravený kus mäsa vložime do pekáča, potrieme olivovým olejom, môžme podliať trochou vody a vložime do predohriatej rúry na 180°C na 40minút. Ak máte kuchynskú sondu a nie ste si istí, či je v strede upečené - stačí pichnúť sondu do stredu mäsa - malo by mať 65°C.

Ako hovorím, ja som podávala s mrkvou, ale samozrejme ryža alebo zemiaky budú vynikajúce.

Dobrú chuť!

Print Friendly and PDF

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára