sobota 30. marca 2013

Hráškový krém s Granny Smith a magret fumé

Tento hráškový krém je veľmi jednoduchá a rýchla zaleźitosť. Nebojte sa tých kyslých jabĺk Granny Smith, v kuchyni dodajú, pri tom správnom použití, ten správny 'peps'. Toto jabĺčko sa veľmi hodí k údeným husacím prsiam (údené magret).

Ingrediencie pre 4 osoby
  • 500g hrášku - mrazeného alebo čerstvého
  • 1 šalotka
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 10cl smotany na varenie
  • štipľavé korenie z Espelette (alebo jednoducho štipľavé korenie)
  • 100g údeného magret
  • 1 jablko Granny Smith
Šalotku si nakrájame nadrobno.
Cesnak si očistíme a vyberieme zelené vnútro. 2 strúčiky nakrájame na tenké plátky, na čipsy a 1 cesnak popučíme nadrobno. 
Odložíme si 4 plátky magret a zvyšok nakrájame na pásiky a potom na brunoise, na malinké kocky.
Jablko Granny Smith, treba použiť kyslé jablko, umyjeme a nakrájamé na tyčinky. Odložíme si zopár tyčiniek, asi 9-12 na osobu, a zvyšok nakrájame na malinké kocky. Pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nezčernalo.

Pripravíme si zmes údeného magret s jablkom. V malej miske zmiešame nadrobno nakrájané jablká a údené magret. Poriadne premiešame.
Z plátkov magret a s jabĺk, ktoré sme nepokrájali nadrobno urobíme zväzok ako vidíte na fotke.

Šalotku šupneme do hrnca, kde sa už rozohrial olej. Keď je čiastočne opražená, pridáme popučený cesnak a po 30 sekundách pridáme hrášok. Posolíme, pridáme trošku štipľavého korenia a zalejeme vodou. Prikryjeme a necháme variť takých 10-15 minút. tak aby hrašok zmäkol.

Kým sa nám hrášok uvarí, rozohrejeme si trocha slnečnicového oleja v malom hrnčeku a vypražíme cesnakove čipsy dozlatiska. Vyberieme ich na kuchynskú papierovú utierku a posolíme. Necháme vychladnúť.

Keď je hrášok dostatočne mäkký, prelejeme do mixéra a pomixujeme nahladko. Ak je krém moc hustý, môžme pridať trošku vody. Vrátime naspäť do hrnca a prilejeme smotanu na varenie. Necháme zovrieť a ak treba tak dosolíme.

Servírujeme a ochutnáme.

Print Friendly and PDF

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára