pondelok 30. septembra 2013

Morčací steak na citrusoch

Citrusy a hydinové mäso je vynikajúca kombinácia. Netreba to však prehnať s citrónovou šťavou a ak nemáte radi citrón, môžete ho nahradiť iným citrusovým plodom. Mäso treba pripraviť vopred, musíte ho nechať marinovať aspoň 2 hodiny v chladničke. Marinádu potom použijeme na omáčku. Podávame s tagliatellami.

Ingrediencie pre 4 osoby:
  • 4 morčacie steaky
  • Le jus d'une orange et son zeste
    Le jus d'un demi citron et son zeste
    2 c à s de vinaigre balsamique
    1 c à s d'huile d'olives
    1 grosse cebette
    15 cl  de bouillon (pour moi végétal)
    Sel fin coriandre et citron vert
    Poivre
    1 c à s de maïzena ou de farine

    Read more at http://www.750g.com/tournedos-aux-agrumes-r60806.htm#hMKtyM6Z6GjwzYA5.99
    šťava + kôra z 1 pomaranča
  • šťava + kôra z 1/2 citróna
  • 2 PL balzamikového octa
  • 1 PL medu
  • mladá cibuľka
  • 15cl hydinového bujónu
  • soľ, mletý koriander, čierne korenie
  • 1 PL maizeny
Do nádoby, v ktorej necháme mäso v marináde odležať, nalejeme šťavu z 1 pomaranča a nastrúhame kôru (samozrejme iba BIO pomaranč - vďaka všetkým pesticídom používam kôru IBA z BIO pomarančov, to isté platí aj pri citrónoch). Ku pomarančovej šťave pridáme citrónovú šťavu + kôru, prilejeme balzamikový ocot a med. Poriadne premiešame a do pripravenej marinády vložíme morčacie steaky. Necháme marinovať minimálne 2 hodiny.

Mladú cibuľku nakrájame nadrobno a udusíme do sklovita na tročke oleja. Pridáme marinované steaky a zrýchla z oboch strán opečieme. Marinádu vylejeme ku cibuľke a mäsu, prilejeme bujón, zakryjeme a necháme 30 minút dusiť.

Keď je mäso udusené, ale omáčka nie je dosť hustá, dáme za lyžicu maizeny do pohára a zalejeme troškou omáčky. Poriadne premiešame a vlejeme do panvice. Miešame, až kým omáčka nezhustne.

Podávame s cestovinami.

Dobrú chuť!

Print Friendly and PDF

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára