piatok 31. januára 2014

Závitky zo pstruha plnené sušenými slivkami

Reku, ryba nezaškodí a najmä je to veľmi rýchly recept pre tých, ktorí majú radi slano-sladké, sladko-slané recepty.
Ingrediencie pre 4 osoby:
  • 8 filiet zo pstruha 
  • na tenké plátky nakrájaný tvrdý syr typu maasdam, ementál, ...
  • sušené slivky
  • 1 cibuľa
  • 125cl bieleho vína
  • 2 PL medu 
  • tymián, soľ, čierne korenie
Pokiaľ sa vám nechce 'babrať' s vykosťovaním pstruha, kúpte už pripravené filety.
Ja kupujem celé rybky a doma si s nimi už môžem urobiť čo len chcem. Nebojte sa sami vykosťovať ryby, veď vás nepohrýzu :) No a aby som si bola istá, že sa mi doma nikto nezadusí, pinzetou ešte vyberám tenké kostičky...

Rybacie filety rozkrojíme po dĺžke na 2 tenšie filety. Posolíme a na každý pásik položíme tenký plátok tvrdého syra. Na koniec každej filetky položíme kúsok sušenej slivky, ktorej veľkosť závisí od veľkosti filety. Zrolujeme a špáratkom spojíme, aby rolka držala.
Očistenú a na drobno nakrájanú cibuľu speníme na troche masla s olejom. Keď je cibuľa spenená, vložíme rybacie rolky a zrýchla opečieme z oboch strán.
Podlejeme bielym vínom, ktoré necháme kompletne vyprchať.
Podlejeme trochou vody, pridáme med, tymián, osolíme a okoreníme a necháme variť max 10 minút.
Podávame s ryžou.
Dobrú chuť!

Print Friendly and PDF

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára