streda 26. februára 2014

Krém velouté z červenej šošovice s kuracím mäsom

Červená šošovica obsahuje veľa vitamínov (kyselina listová a vitamíny skupiny B) a minerálov (železo,selén). Táto strukovina podporuje činnosť čriev a nemusím zdôrazňovať, že pomáha pri zápche. Zo všetkých strukovín obsahuje najmenej tuku a najviac bielkovín a je vhodná pre diabetikov, pretože znižuje hladinu cukru v krvi.
Červená šošovica má však aj inú výhodu - nemusíte ju namáčať dlhé hodiny vo vode a je uvarená za 15 minút, takže večera je rýchlo na stole. Zaujímavá je aj jej typická skôr oranžová farba, ktorá spestrí váš obedný stôl.
 Ingrediencie pre 4 osoby:
  • 200g červenej šošovice
  • 150g kuracích pŕs
  • 20cl kokosového mlieka
  • 20g masla + trocha oleja (aby sa maslo nespálilo)
  • 1 cibuľa
  • čerstvý koriander
  • 1 KL karí
  • soľ
Očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na masle s trochou oleja. Cibuľu posypeme karí korením, zamiešame, aby sa cibuľka obalila v korení a pridáme šošovicu. Zalejeme 40cl studenej vody a kokosovým mliekom. Pridáme kuracie prsia v celku, prikryjeme, privedieme k bodu varu, stíšime plameň na slabý stupeň a necháme variť cca 15minút.
Keď je šošovica uvarená, vyberieme kuracie prsia a za 2 PL šošovice, ktorú dáme bokom. Zvyšok polievky rozmixujeme a osolíme.
Kuracie prsia vidličkou rozcupujeme na menšie kúsky, skôr vlákna.
Rozmixovaný krém podávame posypaný kuracími vláknami, čerstvým koriandrom a šošovicou, ktorú sme nemixovali, ale dali bokom.

Dobrú chuť!

Print Friendly and PDF

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára