utorok 11. februára 2014

Pikantné kuracie špízy s mangovou omáčkou

Trochu netradičná kombinácia kuracieho mäsa, marinovaného vo worchester omáčke, a sladkastej omáčky z manga a javorového sirupu. Použila som kuracie prsia, ale z vykosteného stehna to môže byť ešte lepšie. No a pokiaľ nemáte poruke javorový sirup na omáčku, nahraďte ho medom.

pre 4 osoby:
  • 300g kuracích pŕs
  • 1 KL papriky
  • štipľavé korenie mleté - podľa chuti
  • 2 rozpučené strúčiky cesnaku
  • 20ml Worchester omáčky
  • 1/2 zväzok čerstvej mäty
  • šťava z 1/2 citróna
  • olej
  • soľ a mleté čierne korenie
na omáčku budeme potrebovať:
  • 100g manga
  • 1/2 jablčného octu
  • 2 PL javorového sirupu/ medu
  • štipka soli
Kuracie mäso nakrájame na dlhšie rezance. Z ostatných ingrediencií pripravíme marinádu a mäso v nej necháme hodinku + marinovať.

Mango nakrájame na kocky a pomixuje spolu s octom. Vylejeme do menšieho hrnca, pridáme javorový sirup alebo med a posolíme. Necháme na slabom ohni zopár minút variť. Dolejeme vodu podľa potreby.

Marinované mäso ponapichujeme na kratšie drevené špajdle. Do vhodnej panvice vhodíme kúsok pravého masla s olejom a špizy opečieme z každej strany. Občas môžeme mäso ponatierať marinádou.

Podávame s ryžou a zohriatou mangovou omáčkou.

Print Friendly and PDF

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára