sobota 16. marca 2013

Cordon bleu trochu inak

Doma milujeme toto lahodné mäsíčko, no niekedy sa mi zdá, že ho treba trošku chuťovo zvýrazniť. Skúsila som teda naplniť iným syrom, inou šunkou a obaliť v inej strúhanke. Nemám síce možnosť zakúpiť moje obľúbené arašidové chrumky v socialistickom modro-bielom obale z 80. rokov, no nahradila som ich belgickými keksíkami Speculoos. Hmmmmm :)


Ingredience:
pre 4 osoby
  •  4 kuracie prsia
  • 4 plátky syru Leerdammer
  • 4 plátky údenej slaniny / bacon
  • 2 PL Dijonskej horčice
  • 6 keksíkov speculoos
  • 2 PL strúhanky
  • 1 vajíčko
  • maslo a olej na vypraženie

Kuracie prsia si otvoríme tak, aby sme dostali kapsu. Vnútro kapsy natrieme dijonskou horčicou a vložíme 1/2 plátku syra Leerdamer. Syr prikryjeme plátkom údenej slaniny, u nás v FR je to bacon, tak dúfam, že domáca údena slanina bude ešte lepšia. Údenú slaninku prikryjeme druhou 1/2 plátku syra. Kapsu spevníme jedným špáratkom.

Neviem, či sa u nás na Slovensku dajú nájsť tieto belgické keksíky, no kedysi ich dávali ku kávičke. Tak ak sa ku nim náhodou dostanete, odložte si 6 keksíkov na tieto chutné Cordon bleu. Keksíky pomixujeme a zmiešame so strúhankou. Vajíčko vymiešame, posolíme a okoreníme.

Naplnené Cordon bleu obalíme vo vajíčku a následne s Speculoos-strúhanke. Necháme 10minút vysušiť na voľnom vzduchu. Predpokladám však, že keď ich dáte do chladničky, nasajú vlhkosť Keď je príloha pripravená, rozpustíme trochu masla, pridáme trocha oleja, aby sa maslo nespálilo. Naše malé kapsy Cordon bleu vypražáme cca 4-6minút dozlatova. Ja som k tomu urobila zeleninku- cibuľku na jemno trošku udusila na olivovom oleji, 1 mrkvu som nakrájala na tenké kolieska a prihodila k cibuľke. Po minútke som pridala fazuľové struky a rozpučené 2 strúčiky cesnaku. Osolila a podliala troškou vodym nechala som dusiť pár minút.

Nech vám chutí!

Print Friendly and PDF

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára