sobota 19. októbra 2013

Špagety s rukolovým krémom

Rukola sa väčšinou konzumuje v podobe šalátu, s trochou parmezánu, cherry paradajkami a krutónmi. Aby som si to trochu spestrila, pripravila som si z rukoly krém a podávala so špagetami. Veľmi rýchla večera bola na stole...
Ingrediencie pre 4 osoby:
  • 320-400g špagiet 
  • 200g rukoly
  • pár lístkov čerstvej bazalky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 250cl smotany na varenie
  • 30g krémového syra 
  • soľ a mleté čierne korenie
  • 2 PL oleja 
  • parmezán na posypanie
Rukolu vhodíme do väčšieho hrnca s osolenou vriacou vodou a necháme 2 minútky variť. Rukolu vyberieme, môžeme ju prípadne ihneď schladiť v ľadovej vode, aby sa zafixoval chlorofyl. Rukolu vhodíme do mixéra a pomixujeme do hladka. Pokiaľ je to veľmi husté, prilejeme trochu smotany na varenie a pomixujeme spolu s rukolou.

Očistené stručiky cesnaku veľmi rýchlo ohrejeme na oleji, pridáme krémový syr, bazalku a podlejeme zvyškom smotany na varenie. Necháme spolu prevrieť, syr roztopiť a pridáme pomixovanú rukolu. Dochutíme podľa potreby soľou a čiernym korením.

Podávame so špagetami, posypeme parmezánom a dozdobíme pár lístkami čerstvej rukoly alebo bazalky.

Dobrú chuť!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára